Cuberdons original 190gr (kartondoosje)

Steeds artisanaal en met veel liefde gemaakt. Onze cuberdons of neuzekes bewaar je niet in de frigo, anders verliezen ze al snel hun smaak. Idealiter worden de snoepjes bewaard op een temperatuur tussen de 13° en 27 °C.
24/7 Online bestellen via webshop.
Unieke artisanale producten.
Persoonlijke opvolging van uw verkoop.
Eigen transport met geacclimatiseerde wagens.

Meer info

CUBERDONS ORIGINAL 

EAN CODE 5430002018041

Verras vrienden of familie met onze overheerlijke cuberdons. Steeds artisanaal en met veel liefde gemaakt.
 
De orginele cuberdon heeft een uitgesproken zoete smaak en verrast door zijn harde buitenkant en smeuïge kern.

Ons Gents/Eekloos neuzeke


Cuberdons: wij krijgen er maar geen genoeg van. Dit paarse snoepje, ook wel ‘neusjes’ of  ‘neuzekes’ genoemd is een kegelvormig snoepje en heeft (met ietwat verbeelding) de vorm van een neus.

De cuberdon heeft een harde, krokante korst en is gevuld met een heerlijke smeuïge siroop op basis van framboos en rood fruit (vandaar de paarse kleur), gebonden met Arabische gom. Arabische gom is een vrij zeldzaam plantaardig product. De Arabische gom die Confiserie Geldhof gebruikt is afkomstig uit Soedan.

Cuberdons zijn officieel erkend als traditioneel Vlaams streekproduct.

De enige echte
De neuzekesmarkt blijft uitbreiden. Maar hoe onderscheid je nu cuberdons van Confiserie Geldhof van de andere? Dat is eenvoudig. De enige echte Cuberdons van Confiserie Geldhof herken je aan de letter ‘G’ die in de Gentse neuzen verwerkt is. Heb je een cuberdon met letter G in handen? Dan mag je zeker zijn van hoge kwaliteit! Wij zijn namelijk de enige producent die een letter op de neuzekes mag drukken. Zo herken je meteen de lekkerste cuberdons!

Hoe worden cuberdons gemaakt?
Heb je je ooit al afgevraagd hoe onze cuberdons gemaakt worden? Eerst wordt de typische kegelvorm in gietpoeder gestempeld. Vervolgens vult men de holtes met de vloeibare suikermassa en ten slotte worden ze gebakken in een zacht oven. Een verse cuberdon heeft een dun versuikerd korstje rond de gekoelde stroop. Week na week wordt dit korstje van de cuberdon dikker en dikker.

Cuberdons bewaren
Onze cuberdons of neuzekes zijn een vers product. Dit betekent dat de maximale houdbaarheid van deze snoepjes 8 aantal weken bedraagt. Aangezien cuberdons dus niet eenvoudig te exporteren zijn, vind je onze snoepjes enkel in België.