Producent in de kijker
Lynn De Merlier, het brein achter Lynn’s Granola.
Vol verlangen uitkijken naar de volgende ochtend
Lynn De Merlier heeft twee boeken geschreven. Ze is voedingsdeskundige, osteopaat en orthomoleculair kPNI-therapeut, mama, echtgenote en ze gelooft rotsvast in het feit dat goesting hebben in gezondheid perfect kan. O, en ze is het gezicht – en brein – achter Lynn’s Granola.
First things first: Lynn’s Granola bestaat in twee varianten. Totally Nuts en Crazy Chocolate bevatten behalve bakken energie uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Ze zijn goed voor lichaam en geest, glutenvrij en gewoon ook heel erg lekker. Geen toeval, legt Lynn uit. “Gezondheid is de rode draad in alles wat ik doe. Of het nu via een boek is, door voedingsadvies te geven of binnen mijn praktijk als osteopaat, de prioriteit blijft altijd en overal dezelfde: gezondheid. Mijn gezondheid én die van anderen.”
Die insteek leidde op een bepaald moment dus tot de creatie van zelfgemaakte granola. “Nu laat je het bijna klinken alsof er geen maandenlange zoektocht aan voorafging”, lacht Lynn. “De uitdaging bestond er vooral in iets te creëren dat lekker én gezond was. Doorgaans is het een of/of-verhaal, maar die twee kunnen en mogen perfect samengaan.”
Ambachtelijke topkwaliteit
Lynn’s Granola is in elk van beide verschijningsvormen een zeer puur en 100% ambachtelijk product. “Mijn echtgenoot schuift letterlijk zelf de bakplaten in de oven nadat we de ingrediënten met zorg geselecteerd hebben. Dat maakt het elke keer opnieuw een zeer persoonlijk en artisanaal proces, waarvan we de kwaliteit kunnen garanderen. Kleur- en bewaarstoffen komen er niet aan te pas.”
Of andere gezonde voedingsideeën tot de mogelijkheden behoorden? Lynn glimlacht. “Ongetwijfeld, maar de granola’s zijn er gekomen omdat veel mensen op zoek waren naar een toegankelijk alternatief voor de ochtendlijke boterham met choco. Bij deze dus. Dit gaat trouwens sneller dan een boterham smeren én het is ook nog eens praktischer. Lynn’s Granola sluit daarmee aan bij wat ik vertel: gezondheid hoeft geen grote beperkingen in te houden. Beter niet zelfs. Mensen houden het niet vol als het een negatief verhaal wordt. Hou het lekker én gezond, dan hoeft het geen opdracht te worden en merk je vanzelf de positieve effecten. Ondertussen kijken mensen ’s avond uit naar de granola van de volgende morgen en dat is wellicht het beste compliment dat ik kan krijgen.”